Morkų keksas

Jums reikės
  • 400 g (apie 4 vnt.) morkų (smulkiai sutarkuotų)
  • 120 g lazdyno riešutų be luobelių (smulkiai maltų)
  • 3/4 stiklinės (apie 145 g) tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinės rudojo cukranendrių cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. imbierų miltelių
  • 0,5 a. š. malto cinamono
Gaminimo procesas
  1. Pradėkite nuo riešutų. Juos malkite be luobelių. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pakepkite riešutus apie penkiolika minučių. Tuomet suberkite juos ant švaraus rankšluosčio ir švelniai patrinkite, taip riešutų luobelės lengvai nusilups. Sumalkite juos kavamale.

  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su cukrumi ir aliejumi, ištrinkite viską iki vientisos masės.

  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, imbierais ir cinamonu, mišinį suberkite į kiaušinių trynių plakinį. Suberkite maltus riešutus ir tarkuotas morkas, išmaišykite.

  4. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

  5. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą. Keksą kepkite šiek tiek daugiau nei valandą maždaug 180°C temperatūros orkaitėje.

  6. Kai pyragas iškeps, ištraukite jį iš orkaitės. Leiskite jam atvėsti, apibarstykite cukraus pudra ir pjaustytais migdolais, jeigu jų turite.

Gaminimo procesas
  1. Pradėkite nuo riešutų. Juos malkite be luobelių. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pakepkite riešutus apie penkiolika minučių. Tuomet suberkite juos ant švaraus rankšluosčio ir švelniai patrinkite, taip riešutų luobelės lengvai nusilups. Sumalkite juos kavamale.

  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su cukrumi ir aliejumi, ištrinkite viską iki vientisos masės.

  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, imbierais ir cinamonu, mišinį suberkite į kiaušinių trynių plakinį. Suberkite maltus riešutus ir tarkuotas morkas, išmaišykite.

  4. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

  5. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą. Keksą kepkite šiek tiek daugiau nei valandą maždaug 180°C temperatūros orkaitėje.

  6. Kai pyragas iškeps, ištraukite jį iš orkaitės. Leiskite jam atvėsti, apibarstykite cukraus pudra ir pjaustytais migdolais, jeigu jų turite.