Agurkų užtepėlė dzadzikis

10 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 2 agurkų
  • druskos pagal skonį
  • 5 išspaustų česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • 500 ml graikiško jogurto
  • pipirų pagal skonį
  • 1 nedidelio marinuoto agurkėlio
  • alyvuogių aliejaus
Gaminimo procesas
  1. Agurkus sutarkuokite stambia tarka, sukrėskite į dubenį, užberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti maždaug 5 minutes, kol išsiskirs sulčių.

  2. Rankomis ar per marlę kuo stipriau išspauskite agurkų sultis, jas išpilkite, o agurkus sukrėskite į dubenėlį. Įpilkite šiek tiek aliejaus, supilkite citrinos sultis, pabarstykite druskos, pipirų, sutarkuokite marinuotą agurkėlį, sudėkite graikišką jogurtą, išspaustas česnako skilteles ir viską gerai išmaišykite.

  3. Užtepėlę keletą valandų, jei yra tokia galimybė, palaikykite šaldytuve, prieš patiekdami, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Gaminimo procesas
  1. Agurkus sutarkuokite stambia tarka, sukrėskite į dubenį, užberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti maždaug 5 minutes, kol išsiskirs sulčių.

  2. Rankomis ar per marlę kuo stipriau išspauskite agurkų sultis, jas išpilkite, o agurkus sukrėskite į dubenėlį. Įpilkite šiek tiek aliejaus, supilkite citrinos sultis, pabarstykite druskos, pipirų, sutarkuokite marinuotą agurkėlį, sudėkite graikišką jogurtą, išspaustas česnako skilteles ir viską gerai išmaišykite.

  3. Užtepėlę keletą valandų, jei yra tokia galimybė, palaikykite šaldytuve, prieš patiekdami, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Patarimas: agurkai labai tinka dėti į žaliuosius kokteilius. Maišykite juos su morkomis, lapinėmis salotomis, špinatais, greipfrutų, pomidorų, obuolių sultimis.