Figa – pirmapradės energijos užtaisas

Vasaros pabaigoje į Lietuvą iš Viduržemio jūros pakrantės atkeliauja šviežutėlės figos. Šie vaisiai – tikra vitaminų saugykla ir natūralus energijos šaltinis. Figa – seniai žinomas augalas, gandas apie nuostabias šio augalo savybes po pasaulį iš Azijos sklinda jau daugiau nei 5000 metų. Kadaise pradėtos auginti Arabijoje, iš ten nukeliavo į Finikiją, Siriją ir Egiptą, o vėliau pasklido po visą pasaulį.

Figų medis apipintas įvairiausiomis legendomis. Greičiausiai esate girdėję, kad figos lapelis buvo pirmasis drabužis žmonijos istorijoje – būtent juo prisidengę Adomas ir Ieva žengė į Žemę. Senovės egiptiečiai tikėjo, kad būtent iš figų medžio kasdien iškeliauja rytas, po šiuo medžiu Buda pasiekė aukščiausiojo pažinimo džiaugsmą, o legendinė Romos vilkė po figmedžiu maitino Romulą ir Remą.

Patarimas: Viduržiemio pakrantės gyventojai savo imunitetą stiprina gerdami pieną, kuriame virė džiovintos figos. Įpilkite į puodą dvi stiklines pieno, įmeskite 8 džiovintas figas. Keletą minučių pavirkite, nukelkite nuo kaitros ir dar 15 minučių palaikykite. Sušalę gerkite tris kartus per dieną.