Graikiškos salotos

10 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 1 agurko
  • 1 raudonojo svogūno galvos
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos
  • 3 pomidorų, jei patinka, galima dėti keletą vyšninių
  • 50 g fetos sūrio
  • 20 g alyvuogių
  • salotų lapų
  • 3 valgomųjų šaukštų itin tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 60 ml raudono vyno acto
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 1 smulkiai sukapotos česnako skiltelės
  • 1 šaukšto šviežių, smulkiai sukapotų raudonėlių
  • druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas
  1. Visus ingredinetus sumaišome. Paruošiame padažą (150 ml) iš:

    5 šaukštų alyvuogių aliejaus, 60 ml raudono vyno acto, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukštelio, Dižono garstyčių, 1 smulkiai sukapotos česnako skiltelės, 1 šaukšto šviežių, smulkiai sukapotų raudonėlių, druskos, pipirų.

Gaminimo procesas
  1. Visus ingredinetus sumaišome. Paruošiame padažą (150 ml) iš:

    5 šaukštų alyvuogių aliejaus, 60 ml raudono vyno acto, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukštelio, Dižono garstyčių, 1 smulkiai sukapotos česnako skiltelės, 1 šaukšto šviežių, smulkiai sukapotų raudonėlių, druskos, pipirų.