Graikiškos salotos
Jums reikės
- 1 agurko
- 1 raudonojo svogūno galvos
- 1 raudonos saldžiosios paprikos
- 3 pomidorų, jei patinka, galima dėti keletą vyšninių
- 50 g fetos sūrio
- 20 g alyvuogių
- salotų lapų
- 3 valgomųjų šaukštų itin tyro alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų pagal skonį
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 60 ml raudono vyno acto
- 1 šaukšto citrinų sulčių
- 1 šaukštelio Dižono garstyčių
- 1 smulkiai sukapotos česnako skiltelės
- 1 šaukšto šviežių, smulkiai sukapotų raudonėlių
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas
Visus ingredinetus sumaišome. Paruošiame padažą (150 ml) iš:
5 šaukštų alyvuogių aliejaus, 60 ml raudono vyno acto, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukštelio, Dižono garstyčių, 1 smulkiai sukapotos česnako skiltelės, 1 šaukšto šviežių, smulkiai sukapotų raudonėlių, druskos, pipirų.


Gaminimo procesas
Visus ingredinetus sumaišome. Paruošiame padažą (150 ml) iš:
5 šaukštų alyvuogių aliejaus, 60 ml raudono vyno acto, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukštelio, Dižono garstyčių, 1 smulkiai sukapotos česnako skiltelės, 1 šaukšto šviežių, smulkiai sukapotų raudonėlių, druskos, pipirų.