Kepsnys „Jūratė“

Turi-neturi laiko
2 val.
4
Jums reikės
  • 800 g vištos krūtinėlės
  • 300 g viščiukų broilerių šlaunelių mėsos be kaulo ir odos
  • 50 g riebios grietinėlės
  • 2 šaukštų miltų
  • 2 kiaušinių
  • 10 riekelių batono
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepimui
Gaminimo procesas
  1. Vištieną sumalkite, įberkite miltų, supilkite grietinėlę ir suberkite prieskonius. Uždenkite ir palikite šaldytuve 2 valandoms, kad masė gerai suliptų.

  2. Išėmę masę iš šaldytuvo, formuokite iš jos plokščius, maždaug 2 centimetro storio blynelius.

  3. Nuo batono riekelių nupjaukite plutelę ir supjaustykite batono riekeles mažais kubeliais.

  4. Dubenėlyje išplakite kiaušinius. Merkite į juos mėsos blynelį, tuomet apdėkite jį pjaustyto batono kubeliais, kad iš visų pusių gražiai apliptų.

  5. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir kepkite kepsnelius ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

  6. Patiekite su šviežiomis salotomis, mėgstamu padažu ar bulvių koše.

Gaminimo procesas
  1. Vištieną sumalkite, įberkite miltų, supilkite grietinėlę ir suberkite prieskonius. Uždenkite ir palikite šaldytuve 2 valandoms, kad masė gerai suliptų.

  2. Išėmę masę iš šaldytuvo, formuokite iš jos plokščius, maždaug 2 centimetro storio blynelius.

  3. Nuo batono riekelių nupjaukite plutelę ir supjaustykite batono riekeles mažais kubeliais.

  4. Dubenėlyje išplakite kiaušinius. Merkite į juos mėsos blynelį, tuomet apdėkite jį pjaustyto batono kubeliais, kad iš visų pusių gražiai apliptų.

  5. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir kepkite kepsnelius ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

  6. Patiekite su šviežiomis salotomis, mėgstamu padažu ar bulvių koše.

Neturi laiko
Kepsnys „Jūratė“

Legendinį kepsnį „Jūratė“ tobulai ruošia „Meistro kokybės“ kulinarai. Tik suskaičiuokite svečius ir sugalvokite, ką dėsite į lėkštę šalia kepsnio.

 

165 g – 1,45 €