Šaltibarščiai su garstyčiomis ir marinuotais agurkėliais

Turi-neturi laiko
30 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 2 l riebaus kefyro
  • 1 stiklainėlio marinuotų burokėlių
  • 300 g agurkų
  • 25 g krapų
  • 30 g svogūnų laiškų
  • 20 g citrinų sulčių
  • 150 g marinuotų agurkėlių
  • 15 g grūdėtųjų garstyčių
  • 15 g krienų
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • 1 kg mažų bulvių
  • 4 kiaušinių
  • 80 g sviesto
Gaminimo procesas
  1. Krapus ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, apibarstykite druska, gerai rankomis išmaišykite ir palikite, kad pastovėtų.

  2. Į virtuvinį smulkintuvą pilkite citrinų sultis, sukrėskite garstyčias, krienus, sudėkite marinuotus agurkėlius ir viską susmulkinkite iki vientisos masės.

  3. Į didelį puodą burokine tarka sutarkuokite agurkus, suverskite burokėlius su visu skysčiu, supilkite kefyrą, pabarstykite pipirų, suberkite krapus ir svogūnų laiškus.

  4. Bulvytes perpjaukite pusiau, išvirkite gerai pasūdytame vandenyje. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite druskos, pipirų, sudėkite virtas bulves ir apkepkite, kol gražiai apskrus. Kiaušinius išvirkite.

  5. Į dubenėlį pilkite šaltibarčių, tuomet įdėkite pusę kiaušinio, šalia patiekite kepintų bulvių.

Gaminimo procesas
  1. Krapus ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, apibarstykite druska, gerai rankomis išmaišykite ir palikite, kad pastovėtų.

  2. Į virtuvinį smulkintuvą pilkite citrinų sultis, sukrėskite garstyčias, krienus, sudėkite marinuotus agurkėlius ir viską susmulkinkite iki vientisos masės.

  3. Į didelį puodą burokine tarka sutarkuokite agurkus, suverskite burokėlius su visu skysčiu, supilkite kefyrą, pabarstykite pipirų, suberkite krapus ir svogūnų laiškus.

  4. Bulvytes perpjaukite pusiau, išvirkite gerai pasūdytame vandenyje. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite druskos, pipirų, sudėkite virtas bulves ir apkepkite, kol gražiai apskrus. Kiaušinius išvirkite.

  5. Į dubenėlį pilkite šaltibarčių, tuomet įdėkite pusę kiaušinio, šalia patiekite kepintų bulvių.

Neturi laiko
Šaltibarščiai su garstyčiomis ir marinuotais agurkėliais

Kai žinai, kad šaltibarščių tau niekas nepagamins, o jų vis tiek norisi – griebkite jau paruoštų. „Meistro kokybės“ meistrai per ilgus metus sukūrė tobulų šaltibarščių receptą. Agurkėliai juose traškūs, krapai ir svogūnų laiškai – kvapnūs. Ir šaltibarščiai gerai atšaldyti – taip, kaip senovėje juos mėgo bajorai ir kunigaikščiai.


1 kg – 4,27 €