Traški rūgštelė

Turi-neturi laiko
10 min.
8 vnt.
Jums reikės
  • 1 kg agurkų
  • poros saujų krapų
  • 10 serbentų arba vyšnių lapų
  • 8 skiltelių česnako
  • 2 l vandens
  • 4 didelių šaukštų druskos
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 nedidelės imbiero šaknies
Gaminimo procesas
  1. Į gerai išplautą 3 litrų stiklainio dugną dėkite smulkintų krapų, česnako skiltelių, aitriosios paprikos gabalėlių, smulkinto imbiero šaknies gabalėlių. Gražiai sudėkite agurkus, pamaišydami juos su juodųjų serbentų ar vyšnių lapais. Kai stiklainis bus pilnas, ant viršaus įmeskite krapų, česnako, aitriosios paprikos ir imbiero. Viską rankomis gerai paspauskite.

  2. Kitame inde vandenyje ištirpinkite druską. Užpilkite šiuo tirpalu agurkus stiklainyje. Palaikę stiklainį šiltame kambaryje, jau po keturių valandų galėsite mėgautis šviežiai paraugtais pikantiškais agurkais.

Gaminimo procesas
  1. Į gerai išplautą 3 litrų stiklainio dugną dėkite smulkintų krapų, česnako skiltelių, aitriosios paprikos gabalėlių, smulkinto imbiero šaknies gabalėlių. Gražiai sudėkite agurkus, pamaišydami juos su juodųjų serbentų ar vyšnių lapais. Kai stiklainis bus pilnas, ant viršaus įmeskite krapų, česnako, aitriosios paprikos ir imbiero. Viską rankomis gerai paspauskite.

  2. Kitame inde vandenyje ištirpinkite druską. Užpilkite šiuo tirpalu agurkus stiklainyje. Palaikę stiklainį šiltame kambaryje, jau po keturių valandų galėsite mėgautis šviežiai paraugtais pikantiškais agurkais.

Neturi laiko
Traški rūgštelė

Kibirėlis traškančių šviežiai raugintų pikantiškų agurkų jūsų laukia „Maximos“ lentynose. Neškitės į namus, vežkitės į sodybą, triauškinkite juos miško stovykloje ar plaukdami baidare. Aštrūs, gaivūs, traškūs agurkėliai puikiai tinka prie beveik visų grilio patiekalų.


1 vnt. – 3,99 €